France Telecom ar putea consolida sau vinde unele operatiuni "mai mici" din Europa, din tari precum Austria, Belgia sau Romania, deoarece cresterea de pe continent a incetinit, in timp ce industria telecom din zone cum ar fi Africa si Orientul Mijlociu este in expansiune accelerata, scrie Mediafax, care citeaza Bloomberg.
France Telecom, care detine Orange Romania, isi evalueaza portofoliul european, a declarat intr-o conferinta telefonica directorul financiar al grupului, Gervais Pellissier.

Pe langa Franta, Polonia si Spania, "toate celelalte tari sunt incluse in aceasta evaluare", care are scopul de a examina oportunitatile de consolidare, dar si de vanzare a operatiunilor, a aratat el.

Directorul general al companiei, Stephane Richard, analizeaza viitorul operatiunilor din tari precum Austria, Belgia si Romania, in timp ce cresterea din Africa si Orientul Mijlociu explodeaza.

Vanzarile companiei pe pietele europene mici au crescut cu numai 1,2% in primul trimestru al acestui an, fata de un avans de 5,8% in Africa si Orientul Mijlociu, cu exceptia Egiptului, potrivit raportului financiar prezentat marti de France Telecom.

"Devine tot mai important sa mergi catre pietele emergente pentru a gasi factori de crestere", a comentat pentru Bloomberg un analist al Norddeutsche Landesbank Girozentrale, din Hanovra.

Profitul EBITDA al France Telecom a scazut cu 1,3% in primul trimestru, la 3,73 miliarde euro, usor peste estimarile analistilor, in timp ce veniturile au urcat la 11,2 miliarde euro, in linie cu asteptarile.

Actiunile companiei au urcat pe bursa de la Paris cu 0,1%, la 15,88 euro, in timp ce titlurile Deutsche Telekom si Telecom Italia au coborat cu 0,1% la Frankfurt, respectiv Milano. Rivalii din Germania si Italia vor raporta rezultatele pe primul trimestru in urmatoarele zile.

France Telecom a cumparat in martie, cu 245 milioane de dolari, operatorul Korek Telecom din Irak. Compania mai detine operatiuni in Iordania, Egipt si Bahrain.

Orange a anuntat luna trecuta crearea unui joint venture cu Deutsche Telekom pentru a eficientiza achizitiile de echipamente pentru operatiunile celor doua companii de pe mai multe piete europene, inclusiv din Romania. Cele doua grupuri au inceput sa colaboreze strans in acest an pentru a-si reduce cheltuielile.

Evolutia tot mai rapida a tehnologiei in industria telecomunicatiilor mobile a apropiat in ultima perioada operatorii. Richard a construit legaturi tot mai stranse intre cei cinci giganti ai telefoniei mobile din Europa, respectiv Telefonica (Spania), Vodafone (Marea Britanie), Telecom Italia, Deutsche Telekom si France Telecom.

Directorii generali ai celor cinci companii s-au intalnit anul trecut la Paris, printre temele de discutie fiind sistemele de operare pentru telefoanele mobile si gestionarea volumului neasteptat de mare de trafic de date din retelele wireless.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri