“Evaluarea strategica a portofoliului detinut de catre grup nu este o operatiune noua si a mai fost mentionata de catre Stephane Richard, CEO France Telecom – Orange, in luna februarie, la prezentarea rezultatelor financiare pe 2010”, anunta Orange.

El a declarat ca grupul va face o analiza a portofoliului activelor pentru a-si optimiza performanta operationala si a aduce un plus de valoare in fiecare tara.

“Conducerea grupului are responsabilitatea de a face astfel de evaluari periodic, dar nu la intervale clar stabilite”.

Potrivit pozitiei oficiale, in cel mai rau caz, in urma acestei evaluari s-ar putea lua decizia de a vinde operatiuni, insa, in acelasi timp, evaluarea ar putea sta la baza unor proiecte de consolidare (cum ar fi, de exemplu, joint-venture in Marea Britanie, propunerea de fuziune din Elvetia sau proiectele de folosire in comun a retelei in Polonia/Austria).

Citeste si:

Cu toate acestea, mai spun oficialii operatorului telecom, in momentul de fata nu s-a luat nicio decizie de a vinde sau de a consolida operatiunile de pe nicio piata europeana si nici nu exista un astfel de proiect in curs de implementare.

Pozitia oficiala a fost transmisa "in urma lipsei de acuratete a informatiilor aparute in presa referitor la posibila vanzare a unor operatiuni din Europa".

Astfel, presa internationala a scris ca France Telecom ar putea consolida sau vinde unele operatiuni "mai mici" din Europa, din tari precum Austria, Belgia sau Romania, deoarece cresterea de pe continent a incetinit, in timp ce industria telecom din zone cum ar fi Africa si Orientul Mijlociu este in expansiune accelerata.

France Telecom ar putea vinde Orange Romania

France Telecom ar putea vinde Orange Romania

Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila pe piata locala, a inregistrat afaceri de 222 de milioane de euro in primul trimestru al acestui an, in scadere cu 6,3% fata de cele 237 de milioane de euro raportate intre ianuarie-martie 2010, arata raportul financiar al France Telecom, actionarul majoritar al companiei.

Orange a pierdut aproape 200.000 de utilizatori in primul trimestru

Orange a pierdut aproape 200.000 de utilizatori in primul trimestru