HP Romania va angaja anul acesta circa 600 de oameni in Global eBusiness Operations Center (Geboc),centrul de servicii al companiei, ajungand la circa 3.600 de angajati pentru care va inchiria un nou sediu la jumatatea anului pentru a oferi spatiu viitorilor angajati.
Compania avea la inceputul anului 2010 aproximativ 2.500 de angajati pe acest segment, conform lui Alexander Weigl (foto), managing director managing director al Geboc, cel mai mare angajator din IT de pe piata locala.

“Cresterea angajatilor se face in linie cu evolutia organica a companiei la nivel mondial, luandu-se de asemenea in calcul si noile achizitii ale HP”, a spus el.

Investitiile companiei in training-ul angajatilor se ridica, anual, la circa 3-5% din intreaga cifra de afaceri a HP Romania. In 2009, compania a generat afaceri de 47,6 milioane de euro si un profit net de 9,3 milioane de euro, conform Ministerului de Finante.

Urmare a angajarilor ce vor avea loc anul acesta, HP Romania urmeaza a inchiria o noua cladire in zona Pipera.

“Cele trei cladiri actuale vor deveni neincapatoare. Vom anunta mai multe despre a patra cladire ce urmeaza a fi inchiriata in momentul in care vom semna contractul final”, a spus Weigl.

HP are angajati care comunica in 25 de limbi.

“In urma cu putin timp peste 310 angajati au participat la un training de sase luni co-finantat de Uniunea Europeana. Bugetul alocat trainingului a fost de 320.000 euro, HP investind aproximativ jumatate din aceasta suma", a explicat managerul.

Portretul robot al angajatilor HP din care-center
:

HP cauta in primul rand angajati buni vorbitori de limbi straine, cu experienta si care sunt interesati de un job de lunga durata in cadrul companiei IT.

“Odata cu venirea crizei economice a scazut mult fluctuatia personalului. In prezent este una dintre cele mai bune din industrie”, spune Weigl, fara sa ofere insa o cifra exacta.

Media de varsta a celor circa 3.000 de angajati ce lucreaza in prezent in centrele de relatii cu clientii este de 27 de ani.

Managerul spune ca se plimba circa 30-45 de minute pe zi printre cat mai multi angajati, comunicand cu ei.

“Spatiile sunt concepute in asa fel incat team-leaderii sa stea in centrul angajatilor, sa fie aproape de ei. Principalele dorinte ale angajatilor tin de zonele de recreere, pe care dorim sa le perfectionam si in viitor. Totodata, majoritatea angajatilor pot sa lucreze si de acasa, in anumite situatii”, incheie Weigl.

Principalii concurenti ai HP de pe piata locala sunt Dell, Asus, Acer sau Canon.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri