Google a dezvaluit anticipatul model de plati mobile – Google Wallet, vineri, la New York, promitand ca va schimba modul in care oamenii vor folosi banii pentru tranzactii pentru totdeauna. “In ultimele mii de ani modalitatile prin care platim s-au modificat doar de trei ori – de la monede la bani hartie si la carduri bancare. In prezent trecem printr-o a patra etapa”, au declarat oficialii Google.
La modul cel mai simplu, Google Wallet este o aplicatie Android care iti transforma terminalul mobil intr-un portofel electronic. Aceasta reprezinta cea mai recenta inovatie a gigantului tehnologic. Google spune ca Wallet “stocheaza versiuni virtuale a cardurilor bancare pe telefoanele mobile”. Posesorii aplicatiei trebuie doar sa apese pe un buton in fata unor terminale specializate pentru a realiza plata.

Testarea noului sistem se va realiza, pentru inceput, in orasele New York si San Francisco. Noua aplicatie va functiona pe Nexus S 4G, telefon disponibil in SUA in reteaua companiei telecom Sprint. Google promite insa ca aplicatia va putea fi instalata, pana la finalul anului, pe multe alte terminale ale companiei. Google Wallet poate fi accesat exclusiv prin Citibank MasterCard, limitand astfel numarul de utilizari, intrucat in SUA exista doar circa 135.000 de terminale MasterCard PayPass, conform International Business Times.

Aplicatia Google Wallet este gratuita.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri