Experientele de cosmar prin care a trecut Sony de curand, in urma atacurilor unui hacker, a dus la o schimbare radicala de atitudine a rivalului Microsoft care, in loc sa ia masuri drastice in privinta unui hacker, a preferat sa il ajute sa invete mai bine codurile informatice, scrie ITProPortal.com.
Microsoft a aflat ca un tanar irlandez de 14 ani a incercat “sa sparga” reteaua Xbox LIVE dar, in loc sa il dea in judecata conform legilor tarii, compania a decis sa il ajute sa devina un mai bun informatician. Compania spera ca astfel tanarul sa devina productiv, probabil chiar pentru Microsoft si, in proces, sa nu atraga furia comunitatii internationale de hackeri care s-ar putea intoarce impotriva producatorului de software.

Problemele Sony au inceput cand au dat in judecata o persoana pentru ca “a spart” consola PlayStation 3. “Spargerea” unei console permite utilizatorului sa isi impuna propriul cod si, desi este un subiect controversat, exista inca dispute internationale privind legalitatea actului.

Reactia dura a Sony a starnit o avalansa de atacuri informatice asupra codurilor companiei care, in timp, au costat producatorul asiatic peste 100 de milioane de dolari, conform propriilor rapoarte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri