Microsoft a cerut producatorilor de cipuri compatibile cu viitoarea versiune Windows pentru tablete PC sa colaboreze cu un singur fabricant de computere, in schimbul unor avantaje, ceea ce poate duce la limitarea gamei de modele, au declarat trei surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg.
Sursele au explicat ca restrictiile leaga un singur producator de cipuri de un singur model de tableta PC, transmite Mediafax.

Limitarea variantelor poate ajuta Microsoft sa accelereze livrarile, prin mentinerea unui control mai strict asupra partenerilor si intensificarea activitatilor de dezvoltare si testare.

Programul nu este obligatoriu, dar restrictiile ar putea descuraja producatorii de cipuri si PC-uri sa lanseze o gama mai larga de modele bazate pe Windows prin care sa concureze iPad al Apple.

In cazul versiunilor mai vechi ale Windows, producatorii de cipuri puteau colabora cu mai multi fabricanti de computere.

"Microsoft este inca in faza de dezvoltare a viitoarei versiuni a Windows. Continuam sa discutam regulat cu fabricantii de echipamente, in cadrul acestui proces", se arata intr-un comunicat al Microsoft.

Potrivit propunerii Microsoft, un anumit producator de cipuri poate colabora cu un singur fabricant de PC-uri pentru a obtine in schimb anumite avantaje din partea Microsoft., precum elemente care sa asigure functionarea mai buna a PC-urilor sau preturi mai mici pentru software, au aratat sursele.

Directorul general al Acer, J.T. Wang, a declarat la targul Computex din Taipei ca Microsoft incearca sa impuna limite altor companii, dar nu a mentionat restrictiile.

"Controleaza toate lucrurile, intregul proces. Incearca sa stabileasca regulile jocului, iar producatorii de cipuri si PC-uri considera suparator acest fapt", a spus Wang.

Este pentru prima oara cand Microsoft a produs un sistem Windows care functioneaza cu tehnologie ARM Holdings, sporind astfel numarul de posibili furnizori de cipuri.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri