O companie cu sediul in Phoenix, Arizona, a chemat in judecata Apple pentru un conflict de marca asupra numelui iCloud, serviciu de stocare “in the cloud” a companiei americane.
iCloud Communications LLC a subliniat ca a oferit servicii de cloud computing sub acest nume inca din 2005.

“Aplicatiile software precum si datele clientilor nostri sunt stocate si accesate de pe serverele noastre in care am investit de-a lungul anilor peste 550.000 de dolari”, conform companiei ce a chemat in judecata Apple.

iCloud Communications LLC deserveste clienti din America de Nord, America de Sud, Europa si Orientul Mijlociu, conform companiei.

iCloud Communications a subliniat ca promovarea numelui iCloud s-a realizat de-a lungul anilor prin investitii proprii foarte mari.

Compania a spus ca promovarea puternica a brandului iCloud de catre Apple distruge asocierea cuvantului cu brandul iCloud Communications.

Compania cere, pe langa daune materiale, ca Apple sa inceteze imediat folosirea brandului iCloud precum si transferarea domeniului in portofoliul companiei. In prezent, iCloud Communications foloseste pentru operatiuni domeniul Geticloud.com.

Apple a cumparat domeniul iCloud in aprilie cu 4,5 milioane de dolari de la compania suedeza Xcerion.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri