Agentia chineza de presa Xinhua a relatat ca cei doi au discutat despre cooperarea in domeniul informatiilor si comunicatiei, fara sa ofere alte detalii.

Un purtator de cuvant al Apple din Beijing a confirmat informatia.Serviciul iCloud al Apple a fost atacat de hackeri, care s-au pozitionat intre utilizatori si serverele companiei, compromitand numele si parolele clientilor, potrivit Greatfire.org, care monitorizeaza cenzurarea Internetului in China.Apple a anuntat luna trecuta ca va adauga noi elemente de siguranta serviciului iCloud, dupa ce conturile unor celebritati au fost piratate si fotografii ale acestora au fost postate pe Internet.

Asa-numitul atac al intermediarului (man-in-the-middle) asupra iCloud care a avut loc in China in aceasta saptamana a fost coordonat de autoritatile chineze, a relatat Greatfire, fara sa prezinte vreo dovada in acest sens. Nu toti utilizatorii din China au fost afectati, intrucat atacul a fost indreptat doar impotriva uneia din multiplele adrese de protocol utilizate de iCloud.

In luna august, Apple a anuntat ca va transfera datele utilizatorilor din China pe servere operate de China Telecom Corp. Apple a obtinut luna trecuta acordul autoritatilor chineze pentru comercializarea in China a noilor modele de iPhone, dupa ce compania a acceptat sa imbunatateasca siguranta datelor utilizatorilor. Aparatele au intrat pe piata din China pe 17 octombrie, iar Apple a anuntat ca pre-comenzile au atins un nivel record.