Smartphone-urile au devenit cele mai vandute terminale mobile din SUA, 38% dintre utilizatorii din State avand in prezent un smartphone, iPhone-ul Apple inregistrand cele mai mari rate de cresteri in ultimele luni, conform unui studiu Nielsen pe luna mai din 2011, citat de presa internationala.
55% dintre americanii care si-au cumparat telefoane mobile in ultimele trei luni au declarat ca au ales smartphone-uri in locul telefoanelor clasice, in crestere de la 34% cu un an in urma.

Android continua sa fie cel mai popular sistem de operare. Cu toate acestea, datele Nielsen indica o crestere accelerata a achizitiilor de iPhone-uri in ultimele luni.

Cota de piata a Android la finalul anului trecut era de 52,4% si a coborat la 49,5% in martie, arata datele unui alt studiu, al IDC. Cota iPhone-ului a crescut de la 17,2% la 29,5% in aceeasi perioada de timp. Blacberry-ul RIM a continuat declinul, de la 37,8% in urma cu un an la 13,8% in martie 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri