Producatorul BlackBerry a pierdut in SUA 1 milion de utilizatori in cele trei luni ce s-au incheiat in mai, Android si Apple castigand cota de piata. Printre perdanti se mai numara si Microsoft si Palm, scrie Guardian.co.uk, citand un studiu al comScore.
La finalul lunii mai o treime din utilizatorii din SUA detineau smartphone-uri, Android si Apple acoperind o treime din piata. Numarul utilizatorilor de smartphone-uri din SUA a crescut cu 11% in cele trei luni, de la 69,1 milioane useri la 76,8 milioane.

Apple a castigat in perioada mentionata 3 milioane de noi utilizatori, pana la 20,4 milioane utilizatori, depasind astfel RIM, care a cazut la 19 milioane. In perioada februarie-mai Android a atras 6,5 milioane de noi utilizatori, pana la o baza de 29,2 milioane useri.

Microsoft a pierdut in perioada mentionata 860.000 de utilizatori in timp ce Palm a coborat de la 1,93 milioane de utilizatori la 1,84 milioane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri