Explozia cererii pentru telefoane cu Android ajuta Google sa-si majoreze cota de piata in detrimentul altor producatori de software, a afirmat Schmidt. Android a avut o cota de piata de 72% in trimestrul al treilea, comparativ cu 14% in cazul Apple, potrivit firmei de cercetare Gartner.

In fiecare zi sunt activate peste 1,3 milioane de dispozitive mobile cu sistem de operare Android, a spus presedintele Google.

"Este o schimbare uriasa de platforma; este de o amploare inregistrata in urma cu 20 de ani - Microsoft impotriva Apple. Castigam acest razboi destul de clar acum", a declarat Schmidt intr-un interviu pentru Bloomberg.

Citeste si:

Remarcile sefului Google reflecta increderea tot mai puternica a grupului in capacitatea de a atrage utilizatori si publicitate, intrucat tot mai multi clienti se orienteaza catre dispozitive mobile in detrimentul PC-urilor traditionale.

Grupul pune gratuit Android la dispozitia partenerilor hardware, precum Samsung, chiar daca pierde bani, intrucat creste cererea pentru anunturi publicitare si alte servicii online care aduc beneficii Google pe termen lung.