Posta Romana va disponibiliza 1.400 de angajati ca urmare a desfiintarii a 450 de unitati, reteaua ajungand la 6.100 de oficii, a afirmat directorul general al companiei, Daniel Neagoe, scrie Mediafax.
Reducerea numarului de salariati este determinata de nevoia de diminuare a pierderilor companiei si de revenire a acesteia pe profit.

Anul trecut, pierderile Postei Romane au fost de 29 milioane de euro in timp ce afacerile companiei au fost de 327 milioane de euo. Pe de alta parte, pentru acest an, conducera Postei Romania si-a prevazut venituri totale de 1,51 miliarde de lei (358 mil. euro) si un profit brut de 2,34 milioane de lei (0,55 mil euro).

Anuntul lui Daniel Neagoe vin la doar trei saptamani dupa ce Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, afirma ca pana la finalul acestui an vor fi desfiintate aproximativ 2.000 de locuri de munca.

In prezent, compania are circa 34.200 de salariati, din care peste 11.000 sunt factori postali.

Totodata, in urmatoarele luni, sapte dintre cele 11 sucursale ale Postei vor fi desfiintate. Astfel, vor disparea 146 de functii de conducere si se vor face economii lunare de aproximativ 110.000 de lei pe luna (26.000 de euro).

De asemenea, o parte din personal va redistribuit in alte unitati ale companiei, precum societatea bancara sau cea de asigurare pe care Posta Romana si-a propus sa le infiinteze.

Prin intrarea pe aceste doua noi segmente de servicii, operatorul isi poate majora veniturile cu 30-40%, fara a implica alte chetuieli, spunea in urma cu doua saptamani Valerian Vreme pentru wall-street.ro.

"Romania nu este o tara foarte bancarizata. (...) In acest moment, in Romania inca mai este loc de o banca, mai ales in mediul rural", a mai afirmat Neagoe.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale detine 75% dintre actiunile Postei Romane, restul participatiei fiind controlat de Fondul Proprietatea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri