Cei doi oficiali au discutat despre investitiile franceze in Romania, concurenta pe piata telecom, spectrul radio si conditiile de vanzare ale dividendului digital.
Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme s-a intalnit astazi cu Jean-Francois Fallacher (foto), cel care a preluat in urma cu o luna sefia Orange Romania, cel mai mare operator de telecomunicatii de pe piata locala.

Jean-Francois Fallacher a afirmat ca Romania este o tara cu un potential major in domeniul comunicatiilor electronice si ca operatorul va investiti in dezvoltarea serviciilor 3G, in special in zonele rurale.

O alta tema abordata a fost dezvoltarea tehnologia LTE (4G), care permite furnizarea de internet pana la viteze de 100 Mbps.

„Politicile promovate de MCSI vor permite Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) sa demareze in curand licitatia pentru dividendul digital. Viziunea ministerului este ca unul dintre principiile politicii de vanzare sa fie si finantarile la care se angajeaza operatorii, motivul fiind asigurarea unei acoperiri cat mai bune si mai rapide cu noua tehnologie”, a declarat ministrul.

De asemenea, s-a discutat despre stadiul proiectului de lege privind regimul infrastructurii in domeniul comunicatiilor electronice si despre propunerea legislativa in domeniul comunicatiilor electronice, ministrul Valerian Vreme precizand ca ambele acte normative se afla pe agenda Parlamentului Romaniei, legile urmand sa fie adoptate in cursul urmatoarei sesiuni parlamentare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri