Tabletele vor rula ori pe sisteme de operare Windows 7 ori pe Google Android, preturile de pornire fiind similare cu cele ale iPad-ului.

Lenovo a intrat astfel in randul unor companii precum Samsung sau Research In Motion, producatorul BlackBerry, oferind tablete pentru a isi diversifica linia de produse in cautarea de noi surse de venituri. In martie, Lenovo a inceput sa vanda o tableta in China, aceasta ruland pe sistem de operare Android.

Anuntul Lenovo vine dupa ce Apple a anuntat ca profitul pe al treilea trimestru fiscal a crescut de peste doua ori, pana la 7,31 mld. $, in parte si datorita vanzarilor bune de iPad-uri – triplare pana la 9,25 milioane unitati.

Recorduri "pe banda rulanta" pentru Apple: Profit de 7 mld. $ pe trimestru

Recorduri "pe banda rulanta" pentru Apple: Profit de 7 mld. $ pe...

Noile tablete Lenovo, toate cu ecrane de 10,1 inci, sunt IdeaPad K1 (FOTO) pentru consumatori, ThinkPad pentru business si IdeaPad P1 pentru acasa si serviciu.

Citeste si:

IdeaPad P1 ruleaza pe Windows 7 si se va lansa pe piata in trimestrul patru. Celelalte doua tablete ruleaza pe sistemul de operare Honeycomb al Android si vor fi disponibile la nivel global din trimestrul trei.

O versiune de 32 Gb a K1 pentru se va vinde cu 500 $ si va putea fi comandata incepand de joi. O versiune Wi-Fi a tabletei business se va vinde cu 480$.

Puteti vedea fotografii si mai multe date pe site-ul Lenovo.