Veniturile operatorului Cosmote Romania s-au redus in trimestrul doi al anului curent cu 0,9%, comparat cu aceeasi perioada a lui 2010, ajungand la 114 mil. euro, conform raportului financiar OTE. Profitul operational a crescut insa cu 20,9%, pana la 22,6 mil. euro.
La finalul trimestrului doi, numarul total de clienti ai Cosmote Romania erau de 6,6 milioane, constant fata de primul trimestru al anului, dintre care 22,6% erau postpaid. Fata de jumatatea anului trecut, numarul clientilor a coborat cu circa 7%, de la 7,086 milioane, reiese din raport.

“EBITDA a crescut cu aproximativ 21%, reflectand imbunatatirile operationale dupa integrarea cu succes a Zapp in companie”, conform OTE.

ARPU pentru al doilea trimestru al 2011 a crescut cu 9%, pana la 5,23 euro, comparat cu T1 2011, in special datorita introducerii unor oferte competitive si dedicate nevoilor clientilor.

“In prima jumatate a anului, Cosmote a pastrat un traseu sanatos si pozitiv. In contextul unui mediu economic dificil, a competitiei acerbe si a investitiilor majore pentru dezvoltarea retelei de Internet in banda larga si a serviciilor de date, toti indicatorii financiari principali au crescut", a spus Konstantinos Apostolou, chief financial officer al companiei.

Compania detinea la finalul celui de-al doilea trimestru o cota de piata de circa 24%.

Deutsche Telekom este prezent pe piata din Romania prin intermediul grupului elen OTE, la care detine 40% din actiuni. OTE controleaza in Romania Romtelecom, Cosmote si Germanos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri