Cosmote si-a mentinut cresterea bazei de clienti business, de 32% comparativ cu aceeasi perioada a 2011, ca urmare a prioritatii acordate segmentului de business. Compania a inregistrat EBITDA de 34,3 mil. euro, in crestere cu 16,3% comparat cu T3 2011.
Veniturile totale ale celui de-al treilea trimestru din 2012 au atins valoarea de 118 milioane euro. EBITDA (castigurile operationale inaintea dobanzilor, taxelor si amortizarilor) a crescut la 34,3 milioane euro, cu 16,3% comparat cu T3 2011 (+ 18% versus T2 2012). Marja EBITDA a atins 29,1% in T3 2012, in crestere cu 4,6 puncte procentuale comparativ cu T3 2011.

La finalul lui septembrie 2012, numarul total de clienti ai Cosmote Romania, inclusiv Zapp, a fost 6,4 milioane din care 24,1% abonati.

ARPU (venitul mediu per utilizator) a crescut cu 1,5% in primele 9 luni ale 2012 comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, datorita lansarii de oferte competitive, orientate catre client.

“Rezultatele celui de-al treilea trimestru au fost in linie cu obiectivele noastre. Am inregistrat o crestere semnificativa pentru majoritatea indicatorilor, in pofida dificultatilor economice si de reglementare, competitiei stranse si necesitatatii investitiilor solide. Aceasta perioada a fost marcata de momente importante pentru compania noastra, precum: incheierea cu succes a licitatiei de spectru, lansarea vitezei de 43,2 Mbps, extinderea acoperirii retelei in metroul bucurestean. Aceasta performanta este oglindita si de rezultatele portabilitatii unde, in ultimii patru ani, am ramas operatorul preferat al romanilor. Privind spre viitor, vom continua sa ne consolidam pozitia pe piata prin investitii importante si dezvoltarea de produse si servicii personalizate, care pornesc de la ceea ce clientii nostri isi doresc cu adevarat”, a spus Konstantinos Apostolou, chief financial officer, Cosmote Romania.

La sfarsitul lunii septembrie, Cosmote Romania oferea viteze de descarcare de pana la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil in 74 orase importante din tara, reprezentand peste 41% din populatie. Mai mult, clientii se puteau bucura de viteze de pana la 21,6 Mbps in tehnologia HSPA+, in 147 de orase din tara. In total, serviciile 3G acopera peste 68% din populatia Romaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri