Microsoft a discutat in ultima saptamana aproape doar despre viitorul sistem de operare Windows 8, dar este stiut faptul ca majoritatea companiilor inca nu au trecut nici macar la Windows 7, preferand sistemul vechi de peste 10 ani, XP. “Ar trebui sa renunte la el”, avertizeaza un executiv Microsoft, citat de InformationWeek.com.
“Incheiem orice update-uri si securitate pentru Windows XP si Office 2003 incepand cu aprilie 2014”, spune Kevin Turner, director operational Microsoft. “Deci toate companiile care au produse vechi si nu vor sa faca trecerea spre software nou, vor fi nevoiti. Windows XP a fost un produs excelent, dar este timpul sa renunte la el”.

In mod normal, Microsoft renunta la suport pentru un produs la 10 ani de la lansare dar, avand in vedere popularitatea sistemului lansat in 2001, compania a decis sa prelungeasca termenul pana in 2014.

Oficialii Microsoft au anuntat saptamana trecuta ca mai mult de jumatate din utilizatorii rezidentiali au instalat Windows 7, neoferind insa informatii despre utilizatorii business. Analistii considera insa ca majoritatea business-urilor inca folosesc Windows XP.

Microsoft trebuie sa isi creasca vanzarile de Windows, avand in vedere ca in cel mai recent an fiscal comercializarile pe acest segment au scazut cu 2,4%, pe fondul achizitionarii de mai multe tablete, in detrimentul laptop-urilor si PC-urilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri