ACS, o companie Xerox,a anuntat miercuri intentia de achizitionare a companiei italiene XL World, pentru a-si extinde activitatea de externalizare a proceselor de business in Europa. Cu sediul central in Italia, XL World este o companie de customer care.
De la momentul infiintarii sale in anul 2000, XL World a oferit servicii de externalizare a proceselor de business (BPO) prin centrele sale internationale. Prin achizitia companiei XL World, ACS va fi in masura sa ofere clientilor sai servicii in mai multe limbi europene. XL World isi va diversifica portofoliul de servicii, incluzand analize social media sau operatiuni de back office.

„Capacitatile lingvistice ale XL World completeaza expertiza ACS, permitand astfel localizarea serviciilor noastre pentru clientii care au nevoie de resurse lingvistice complexe,” a spus Roberto Montandon, managing director al XL World. „Impreuna, vom fi capabili sa generam noi oportunitati de business in Europa si pe pietele emergente, sa ne dezvoltam operatiunile si sa ne extindem aria de acoperire”.

Achizitia urmareste strategia ACS de creare a unei retele globale de centre BPO, capabile sa deserveasca clientii cu operatiuni globale. Cei 1.500 de angajati ai XL World se vor alatura echipei ACS, extinse in urma recentelor achizitii - a companiei italiene Innova Consulting si a celei olandeze Unamic/HCN.

Facilitatile XL World din Romania, situate in Oradea si Iasi, ca si operatiunile companiei din Albania, de la Shkoder si Vlore, se vor alatura celor 150 de centre de customer care ACS, care proceseaza peste 1,5 milioane de solicitari zilnic, raspunzand clientilor in 40 de limbi diferite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri