Grupul olandez Imtech N.V., unul dintre cei mai mari jucatori de IT la nivel european, cu afaceri de 4,5 mld. euro in 2010, a intrat in Romania ca urmare a achizitiei companiei austriece Sapphir IT & Management Consulting, prezenta si pe piata locala din 2006, si estimeaza venituri de 0,5 milioane de euro anul acesta.
Lansarea grupului olandez pe piata locala are loc dupa ce anul trecut Imtech a cumparat Sapphir IT & Management Consulting, o companie austriaca partener SAP, care din 2006 detinea un birou si la Bucuresti. Astfel, Sapphir IT & Management Consulting GmbH a devenit de la inceputul lui 2011 Imtech ICT Austria, iar sucursala de la Bucuresti s-a rebranduit in luna mai in Imtech ICT Romania.

Grupul Imtech este un furnizor servicii de inginerie electrica, IT & C si inginerie mecanica, iar filiala din Romania ofera servicii de consultanta pentru SAP, unul dintre cei mai mari producatori de software de business la nivel mondial.

Compania Imtech Romania este condusa de Petre Pupaza (52 de ani), fostul CEO al Sapphir Romania.

In prezent, Imtech ICT Romania are 12 angajati si 30 de clienti, majoritatea companii private. Printre clienti se numara Unica Asigurari de Viata, Agentia
Spatiala Romana, VES Sighisoara, General Fluid sau Emon Electric. Aproximativ jumatate dintre acesti clienti sunt companii cu capital integral romanesc.

„Principalul nostru avantaj competitiv este capacitatea de adaptare la nevoile companiilor romanesti, companii cu procese de cele mai multe ori complicate, foarte atente la costuri si la rezultate,” explica Petre Pupaza.

El estimeaza ca businessul companiei va fi de aproximativ jumatate de milion de euro in acest an si se va tripla la 1,5 milioane de euro pana in 2015. Pe de alta parte, profitul operational va fi anul acesta de aproximativ 10% din cifra de afaceri.

„Pentru triplarea afacerilor pana in 2015 compania mizeaza pe implicarea in proiectele internationale ale grupului Imtech, pe dezvoltarea unei divizii de managed services, precum si pe dezvoltarea unei noi linii de afaceri pentru servicii de infrastructura”, mai spune Pupaza.

De asemenea, Imtech ICT Romania vrea sa achizitioneze un jucator local de IT&C care sa fie complementar serviciilor de consultanta SAP pe care le ofera compania.

Pana acum, au fost purtate negocieri cu trei companii, insa deocamdata mai continua doar cu doua dintre acestea.

Despre Imtech ICT Romania:

Imtech N.V a cumparat in 2010 Sapphir IT & Management Consulting, o companie austriaca partener SAPm care din 2006 detinea un birou si la Bucuresti.

Sapphir IT & Management Consulting Romania a fost infiintata ca o companie mixta intre Sapphir IT&Management Consulting GmbH si firma de consultanta romaneasca Accent Business Consulting.

Sapphir IT & Management Consulting GmbH a devenit de la inceputul lui 2011 Imtech ICT Austria, iar sucursala de la Bucuresti s-a rebranduit in luna mai Imtech ICT Romania.

Practic, intrarea in Romania se face prin Imtech ICT Austria, companie care vrea sa se extinda si in alte tari din Europa Cenrala si de Est.

Imtech ICT Romania ofera servicii de consultanta pentru solutiile de business SAP, este condusa de Petre Pupaza, are 12 angajati si 30 de clienti.

Cifra de afaceri estimata pentru acest an este de 0,5 milioane de euro, iar conducerea companiei isi doreste sa tripleze suma pana in 2015.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri