Prieteni si colegi, manageri din lumea IT, online si politicieni, toti sunt astazi uniti in transmiterea de mesaje emotionante la aflarea vestii ca fondatorul Apple, Steve Jobs, a murit la varsta de 56 de ani. Citeste cateva dintre mesajele transmise de Google, Facebook sau fondatorii YouTube.
Ca omagiu, Google a lasat la o parte “razboiul” cu Apple si a implementat pe motorul de cautare un mic link pe care scrie “Steve Jobs, 1955-2011”. Apasand pe numele lui Jobs, utilizatorii sunt redirectionati catre site-ul concurentului Apple, scrie CNN.com.

Ce spun “greii industriei” IT, online, dar si politicieni de marca despre decesul lui Steve Jobs:

Meg Whitman, presedinte si director executiv la Hewlett-Packard:

“Steve Jobs a fost un antreprenor de marca si un om de afaceri al carui impact asupra tehnologiei s-a simtit mult mai departe de Silicon Valley. El va ramane in amintirea noastra pentru inovatiile pe care le-a adus pietelor si inspiratiei aduse intregii lumi”.

Eric Schmidt, presedinte executiv Google

“Astazi este o zi trista pentru noi toti. Steve a definit o generatie de lifestyle si de tehnologie si este putin probabil sa mai fie cineva ca el. Steve a fost atat de carismatic incat a inspirat oamenii sa incerce sa atinga imposibilul. Va fi amintit ca unul dintre cei mai inovatori oameni din lumea IT, din istorie”.

Sergey Brin
, co-fondator Google

“De la primele zile ale Google, oricand eu si cu Larry (Page, co-fondator Google – n.r.) aveam nevoie de inspiratie si viziune, nu trebuia sa ne uitam decat in Cupertino. Steve, pasiunea ta pentru excelenta este resimtita de toti cei care au atins cel putin o data un produs Apple (inclusiv MacBook, laptopul de pe care scriu acest mesaj, acum). Am resimtit personal cele spuse anterior in cele cateva ocazii cand ne-am intalnit. In numele tuturor celor de la Google si, mai mult, tuturor din lumea tehnologiei, pot spune ca ne vei lipsi. Condoleantele mele familiei, prietenilor si colegilor de la Apple”.

1. Cum v-au schimbat viata Steve Jobs si compania sa?

2. Ce produs Apple va place cel mai mult?




Chad Hurley si Steve Chen, fondatori YouTube

“A fost o adevarata onoare sa lucram cu Steve Jobs. Va ramane tot timpul o inspiratie. Ne va lipsi, gandurile si rugaciunile noastre se indreapta catre familia sa”.

G.S.Choi, director executiv Samsung Electronics (Apple se afla cu aceasta companie in cel mai crunt razboi al patentelor din istoria celor doua entitati– n.r.)

“Samsung Electronics este indurerata sa afle ca presedintele Steve Jobs a decedat si ar dori sa transmita condoleantele noastre cele mai sincere. Presedintele Steve Jobs a introdus numeroase schimbari revolutionare in industria tehnologica si a fost un antreprenor extraordinar. Spiritul sau inovativ si reusitele absolut remarcabile vor fi amintite intotdeuna de catre oameni din intreaga lume. Dorim, inca o data, sa exprimam condoleantele noastre familiei lui Steve Jobs si colegilor sai”.

Larry Page, co-fondator Google

“Sunt foarte, foarte trist de moartea lui Steve. A fost un om extraordinar cu reusite incredibile si inteligenta uimitoare. A parut ca intotdeauna a putut sa spuna in doar cateva cuvinte ceea ce tu ar fi trebuit sa gandesti, inainte de a o face. Axarea sa pe experienta utilizatorilor, inainte de toate, a fost o inspiratie pentru mine. A fost foarte frumos din partea lui ca, la numirea mea in functia de CEO al Google, sa imi ofere cateva sfaturi si sa impartaseasca cateva din cunostiintele sale. Simpatia mea si a tuturor angajatilor Google este indreptate catre familia sa si a “rudelor Apple”.

Mark Zuckerberg, fondator si director executiv Facebook

“Steve, multumesc pentru ca mi-ai fost mentor si prieten. Multumesc ca ai aratat ca ceea ce creezi poate schimba lumea. Iti voi simti lipsa.”

Bill Gates,
presedinte Microsoft

“Sunt cu adevarat trist. Melida (sotia lui Gates – n.r.) si eu transmitem condoleantele noastre sincere catre familia lui Steve, prietenilor si tuturor celor ce l-au atins, prin munca sa. Steve si cu mine ne-am intalnit prima oara acum 30 de ani, am fost colegi, concurenti si prieteni de-a lungul a mai mult de jumatate din viata noastra. Lumea intalneste rareori oameni care sa aiba atat de mare impact, efecte care se vor resimti generatii intregi de acum inainte. Pentru cei atat de norocosi cat sa fi lucrat cu Steve Jobs, pot spune ca a fost o adevarata onoare. O sa-ti simt lipsa imens, Steve”.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri