In fiecare an sunt aproximativ 10.000 de absolventi de facultati de IT, iar putina lume stie ca cei care termina aceste facultati pot ajunge dupa un an de la angajare la salarii de chiar 1.000 de euro, a afirmat Florin Talpes, fondatorul Bitdefender, unul dintre cei mai mari jucatori globali de securitate informatica.
“Acum sunt in fiecare an in jur de 10.000 de absolventi de facultati de IT. Putina lume stie, dar cineva care absolva o astfel de facultate, are foarte bune sanse ca dupa un an sa castige 1.000de euro. Sunt multe domenii in care ai culoarul asta? Acest lucru oglindeste ca este o cerere foarte mare si cred ca peste cinci ani va fi la fel. Nu am auzit de someri in zona de software. Acest domeniu absoarbe tot ceea ce formeaza aceasta fabrica de programatori. Iar acum fabrica aceasta este subdimensioanata, pentru ca, in viitor, software-ul va fi peste tot”, a afirmat Florin Talpes (foto), in cadrul conferintei ZF Digital ’11.

In prezent in Romania lucreaza peste 100.000 de oameni in zona de software si servicii IT, potrivit estimarilor sefului CEO-ul BitDefender.

Bitdefender a fost lansat in 2001 de sotii Florin si Mariuca Talpes, iar acum este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de securitate IT, produsele companiei fiind folosite de peste 400 de milioane de utilizatori din toata lumea.

In afara de Romania, compania mai are birouri in SUA (Florida si California), Spania, Marea Britanie si Germania si un centru de servicii in Chile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri