Nava amiral a Microsoft, sistemul de operare Windows, a inregistrat o crestere foarte mica trimestrul precedent, in mare parte din cauza investitiilor mai slabe ale business-urilor si ale pietelor in curs de dezvoltare, franand astfel cresterea profitului celei mai mari companii software din lume, scrie NYTimes.com.
Vanzarile Windows, care inca ruleaza pe peste 90% din computerele personale din lume, au inregistrat o crestere de doar 2% in trimestrul precedent comparat cu aceeasi perioada a anului trecut, in linie cu cresterea vanzarilor de PC-uri.

Multi dintre potentialii clienti ai Microsoft asteapta deja urmatorul sistem de operare, Windows 8, amanand astfel decizia de achizitionare a Windows 7.

In primul trimestru fiscal, compania cu sediul in Washington a raportat profit net in crestere cu 6%, pana la 5,74 mld. $, comparat cu 5,41 mld. $ cu un an in urma.

Vanzarile totale au crescut cu 7%, pana la 17,37 mld. $, in special datorita comercializarilor Office, care ramane popular in mediul business chiar si in perioada de recesiune. Office a inregistrat o crestere a vanzarilor de 8%, pana la 5,6 mld. $.

Microsoft are circa 52,8 mld. $ cash in timp ce rivalul Apple a raportat marti ca are 81 mld. $ cash.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri