Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a amendat compania Total Post Services cu 10.000 lei pentru ca a prestat servicii postale si a incalcat astfel dreptul exclusiv al Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) ca furnizor de serviciu universal in domeniul serviciilor postale in Romania.
Aceasta este cea de a treia sanctiune aplicata de ANCOM unui operator de servicii postale pentru incalcarea dreptului exclusiv al CNPR in 2011.

De la inceputul acestui an, ANCOM a efectuat 515 controale la furnizorii de servicii postale din intreaga tara, altii decat furnizorul de serviciu universal, CNPR, care s-au finalizat prin acordarea a 47 de sanctiuni, dintre care 38 de avertismente si 9 amenzi in cuantum total de 50.000 lei.

Principalele nereguli sesizate au constat in incalcarea dreptului rezervat CNPR si furnizarea neautorizata de servicii postale.

CNPR beneficiaza printre altele si de dreptul exclusiv de a presta, pana la data de 31 decembrie 2012, servicii postale avand ca obiect trimiteri de corespondenta, cu o greutate mai mica de 50 g si distribuirea trimiterilor de corespondenta expediate din afara teritoriului Romaniei catre o adresa aflata pe teritoriul acesteia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri