ANCOM: Comertul electronic a tras in sus piata serviciilor postale

Comertul electronic a fost unul dintre factorii care au determinat cresteri ale traficului de colete atat la nivel national, cat si catre destinatii internationale, in contextul in care valoarea pietei serviciilor postale a crescut cu 4,4%, pana la 2,4 miliarde lei (533 milioane euro), iar traficul postal total a continuat in 2015 tendinta de crestere moderata din ultimii ani, depasind nivelul de 657 milioane de trimiteri, potrivit unui raport publicat de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Primii 10 furnizori din punct de vedere al veniturilor realizate din servicii postale in anul 2015 au realizat aproape 86% din valoarea acestei piete. Traficul cu colete a crescut la nivel national cu 70,5% in 2015, fata de 2014, pana la 74 de milioane, scrie News.ro.

Catre destinatiile internationale, numarul trimiterilor a crescut de cinci ori, de la 6 milioane la 32 milioane de colete. Din numarul total de trimiteri, ponderea celor interne este de peste noua ori mai mare decat cea a trimiterilor internationale.

”Din traficul postal total de 657 de milioane de trimiteri postale, 600 au fost trimiteri postale interne, reprezentand 91,44% din traficul postal total, iar 56 de milioane au fost trimiteri postale internationale, reprezentand 8,56% din traficul postal total”, se arata in raport.

Primii zece furnizori de volum mare din intreaga piata au procesat peste 631 de milioane de trimiteri (96,05%), iar restul furnizorilor aproape 26 de milioane de trimiteri (3,95%).

Citeste si:
VIDEO Infodemia tâmpește România. Minciunile despre COVID-19
VIDEO Infodemia tâmpește...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

In 2015, pe piata serviciilor postale din Romania au lucrat 36.450 de salariati, dintre care 26.278 au fost salariati ai Companiei Nationala Posta Romana (CNPR), reprezentand 72% din totalul personalului angajat in domeniul serviciilor postale.

Posta Romana a realizat anul trecut venituri totale de 1,1 miliarde lei (244 milioane euro), 45,8% din totalul veniturilor realizate in piata.

Primii 10 furnizori din punctul de vedere al veniturilor realizate din servicii postale in anul 2015 sunt Atlassib, Posta Romana, DHL, Dynamic Parcel Distribution, GLS, FAN Courier, Nemo Prod Com, UPS, Urgent Cargus si TNT.

Citeste si:
Transportul coletelor, o oportunitate de miliarde de dolari
Transportul coletelor, o...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri