Oficialii Nintendo au anuntat miercuri ca 2011 va fi primul an fiscal in care compania va raporta pierderi, producatorul de software si console reducand inca o data estimarile de venituri si profit pe fondul unui yen din ce in ce mai puternic si a vanzarilor slabe de software, scrie presa internationala.
Creatorul francizei Super Mario a dominat ani de-a randul industria jocurilor cu ajutorul consolei Wii si a device-urilor DS dar, in prezent, concureza cu gadget-uri mai versatile precum smartphone-urile Apple si tabletele PC.

Lansarea esuata a 3DS-ului a obligat compania sa reduca preturile si, implicit, estimarea de profit pe anul viitor.

Nintedo a raportat la jumatatea anului fiscal pierderi de 70,3 mld. yeni (circa 925 mil. $), pe intreg anul asteptandu-se la pierderi mai mici, de doar 20 mld. yeni.

Compania si-a redus estimarile de vanzari pentru software-ul pentru 3DS cu 30%, pana la 50 de milioane de unitati pe intreg anul fiscal ce se va incheia in martie 2012. Compania spera sa vanda 16 milioane de unitati 3DS pe acest an.

80% din afacerile companie sunt realizate in afara Japoniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri