Advanced Micro Devices (AMD) a anuntat ca planuieste sa reduca forta de munca cu peste 10%, ca parte a unor restructurari in intentia producatorului de procesoare de a se concentra pe domenii mai productive cum a ri fi procesoarele cu consum redus de energie, informeaza editia electronica a publicatiei Wall Street Journal.
Oficialii AMD au declarat ca disponibilizarile, care se ridica la un numar de 1.400 din cei peste 12.000 angajati - cat numara compania americana in prezent, precum si alte actiuni de restructurare vor permite producatorului de procesoare sa economiseasca aproximativ 10 milioane dolari in acest trimestru si 118 milioane dolari in 2012. De asemenea, compania a declarat ca va pune in aplicare alte initiative pentru a reduce costurile de operare de anul viitor la cel mult 90 milioane dolari.

“Reducerile de costuri si concentrarea pe activitatea globala privind oportunitatile de crestere vor consilida competitivitatea AMD si ne va permite sa urmarit o abordare strategica echilibrata pentru a ne accelerea cresterea economica in viitor”, sustine presedintele si CEO-ul AMD, Rory Read.

Mai mult decat atat, o noua amenintare bate la usa AMD si Intel. Producatorii de chip- de la ARM Holdings PLC, care in prezent domina procesoarele terminalelor mobile, intentioneaza sa-si extinda activitatea si in domeniul PC-urilor si a serverelor, punand, in acest fel, si mai multa presiune pe AMD, considerata a fi o alternativa low-cost pentru Intel.

Advanced Micro Devices este o companie americana producatoare de procesoare si tehnologii conexe pentru pietele comerciale si cele de consum cu sediul in Sunnyvale, California. AMD este al doilea producator si furnizor de procesoare la nivel mondial, dupa Intel.

Sursa foto: xataka.com
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri