Romtelecom a inregistrat venituri in scadere cu 11,8% in trimestrul trei al anului curent, pana la 160,1 mil. euro, la noua luni compania realizand venituri de 492,5 mil. euro, in scadere cu aproape 10%, conform rezultatelor financiare ale OTE, compania mama.
EBITDA s-a redus cu 5,6%, pana la 36,9 mil. euro, in trimestrul trei. La noua luni, EBITDA a avut valoarea de 88,3 mil. euro, scadere de 28,1%.

“Stituatia economica generala este incerta, operatorii de telecomunicatii reactionand prin oferte indraznete. Aceasta scadere a veniturilor a fost insa partial generata de o modificare a politicilor contabile de recunoastere a veniturilor anticipate si de o schimbare in politicile comerciale”, conform operatorului.

Numarul de linii de voce a scazut cu 4,5% la finalul lunii septembrie 2011 fata de aceeasi perioada a lui 2010, pana la 2,52 milioane.

Pe Internet si pe TV, compania a inregistrat cresteri. Astfel, numarul de abonati broadband a crescut cu 16,8% de la an la an, pana la 1,1 milioane. Pe TV, numarul abonatilor a crescut si mai puternic, cu 20,4%, pana la 1,2 milioane de utilizatori.

Romtelecom si-a pastrat pozitia de lider pe segmentul de piata dedicat companiilor, pentru servicii de voce fixa, date si internet.

Principalii concurenti ai Romtelecom sunt RCS&RDS, UPC, precum si Orange si Vodafone.

Ce parere aveti de rezultatele Romtelecom? Comentati mai jos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri