Intr-un laborator strict secret unde robotii alearga liberi, viitorul este construit si imaginat. Atunci cand Google a anuntat anul trecut masina care se conduce singura, stirea a nascut speculatii privind existenta unei posibile facilitati unde gigantul american experimenteaza cu noi tehnologii ale viitorului.
Laboratorul Google X exista, sustine New York Times.

Este un loc unde frigiderul se conecteaza singur la Internet si face cumparaturi cand simte ca nu mai este mancare suficienta. Farfuria de pe care mananci se conecteaza la retelele sociale si transmite informatii despre felurile pe care le servesti. Si, poate, vei putea lua liftul pana deasupra atmosferei Terrei, un concept popularizat in cartile SF ale lui Arthur C. Clarke.

Acestea sunt doar cateva dintre viziunile despre viitor pe care le au cei de la Google X, un laborator clandestin unde compania “se joaca” cu o lista de o suta (sau mai multe) idei inovatoare. Prin contract, oamenii care lucreaza acolo nu au voie sa ofere informatii despre laborator si de altfel majoritatea angajatilor nici macar nu cunosc informatii despre existenta lui.

New York Times a discutat insa cu cativa oameni care stiu ca laboratorul exista. Desi majoritatea inventiilor la care lucreaza nu sunt foarte avansate, fiind inca in stadiul de concept, ei au spus ca pana la finalul anului, compania americana va lansa ceva inovativ, fara insa a spune despre ce este vorba.

“Sunt destul de avansati cu acel proiect”, spune Rodney Brooks, profesor emerit la laboratorul Heartland Robotics.

Discutii despre un asemenea laborator aduce aminte de inovatiile deja legendarului Xerox PARC Lab , facilitatea secreta in care a nascut Ethernetul, printerele laser si interfetele grafice care l-au ajutat pe Steve Jobs sa revolutioneze universul tehnologic cu Apple.

New York Times a scris ca liderul proiectului Google X este Sebastian Thrun, un renumit robotician specializat in inteligenta artificiala.

Conform unei surse, Google X are un birou la headquarter-ul din Mountain View si unul dedicat roboticii intr-un alt oras.

Sursa foto: PCMag.com

Daca masinile-robot si electrocasnicele vor deveni realitate, vom avea parte de un viitor incitant. Ce parere aveti de acest laborator necunoscut? Comentati mai jos.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri