Amazon, cel mai mare retailer online din lume, ar putea lansa un smartphone anul viitor, scrie TechCrunch, care citeaza un raport al analistilor de la Citigroup.
Lansarea ar veni la putin timp dupa ce Amazon a intrat pe piata de tablete cu dispozitivul Kindle Fire (foto).

Analistii Citigroup cred ca telefonul va fi dezvoltat impreuna cu Foxconn, dar telefonul in sine va fi produs de TMS, compania care produce intreaga linie de produse Kindle.

“Ceea ce este important este ca Amazon nu are nevoie sa faca bani din hardware. Este un mecanism de livrare pentru serviciile pe baza de abonament deci nu ii pasa ce venituri are din hardware. Pariaza ca va castiga mult mai mult din carti digitale, filme, jocuri si comert electronic”, afirma analistii Citi.

Smartphone-ul ar urma sa coste in jur de 300 de dolari sau chiar mai putin, avand in vedere ca partea de hardware va costa in jur de 150-170 de dolari, conform Citi. Insa este foarte probabil ca Amazon sa subventioneze produsul pentru ca acestea sa devina si mai competitiv, asa cum a facut si cu tableta Kindle Fire, care costa in jur de 200 de dolari, un pret la jumatate fata de principalul competitor iPad2, al carui pret incepe de la 500 de dolari.

Sursa foto: Amazon

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri