Compania japoneza Fujitsu a dezvoltat o versiune de trei ori mai rapida a K Computer, cel mai puternic supercomputer din lume. Noul produs denumit PRIMEHPC FX10 va fi lansat in ianuarie anul viitor, iar compania isi doreste sa vanda 50 de astfel de sisteme in trei ani.
PRIMEHPC FX10 are o performanta de 23,2 petaflopi, adica poate efectua 23,2 catralioane de calcule pe secunda.

Dispozitivul este aproape de trei ori mai rapid decat K Computer, calculatorul desemnat in iunie anul acesta cel mai puternic din lume. K Computer a fost dezvoltat tot de Fujitsu si poate efectua 8,2 catralioane de calcule pe secunda. Mai exact, performanta acestuia este echivalenta cu puterea a un milion de calculatoare de tip desktop.

Compania nu a oferit detalii despre pretul noului supercomputer.

In general, clientii unor astfel de sisteme sunt companiile si institutele de cercetare.

Supercomputerele sunt utilizate pentru similari de cutremure, previziuni ale schimbarilor climatice, cercetare nucleara si dezvoltarea de armament.

Pe de alta parte, companiile folosesc acest tip de computere pentru tranzactii pe bursa si pentru exploararea petrolului. Construirea unui supercomputer consta in conectarea a mii de calculatoare intr-un centru de date.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri