Intel a lansat pe piata procesorul Intel Pentium 4 Extreme Edition la 3.73 GHz., ce suporta tehnologie Hyper-Threading (HT), si patru noi procesoare in secventa Intel Pentium 4 Processor 6xx, cu tehnologia HT.

Aceste noi procesoare reprezinta cele mai recente produse din familia procesoarelor Intel desktop de inalta performanta. Toate cele cinci procesoare noi ofera adresabilitate de memorie la 64-biti prin intermediul tehnologiei Intel Extended Memory 64 (Intel EM64T).

Intel intentioneaza sa livreze EM64T pe versiunile fiecarui procesor Intel desktop nou introdus, inclusiv pe liniile de procesoare Intel Celeron D, ceva mai tarziu, in cursul acestui an. Consumatorii apeleaza intr-o masura tot mai mare la PC ca sursa principala de entertainment si decid sa isi petreaca mai mult timp interactionand cu alti utilizatori de PC din intreaga lume, jucand jocuri sau editand continut video digital.

Daca vrem sa le oferim consumatorilor capacitatea de a profita de viitoarele progrese in domeniul software pentru continut video, audio si 3D de inalta definitie, noile procesoare de la Intel suporta Intel EM64T, permitand activitati de computing la 64 biti pe PC-uri mainstream bazate pe procesoare Intel. Procesoarele din secventa Intel Pentium 4 Processor 6xx permit obtinerea unor noi avantaje, de exemplu consumul redus de energie in utilizarea desktop-ului cu tehnologia Enhanced Intel SpeedStep (EIST).

Similar tehnologiei utilizate pentru tehnologia mobila Intel Centrino, EIST asigura un consum de energie mai scazut, reducand consumul mediu de energie al procesorului. Noile procesoare vor sustine viitorul sistem de operare Microsoft Windows XP Professional x64 Edition si vor permite utilizatorilor sa experimenteze beneficiile activitatii de computing la 64 biti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri