Cateva zeci de persoane au participat la evenimentul de lansare oficiala in Romania a “Steve Jobs”, biografia fostului CEO Apple scrisa de fostul jurnalist Walter Isaacson. Printre cei prezenti s-au numarat politicianul Mircea Geoana, Dan Pascariu- presedintele UniCredit Tiriac Bank, Teddy Dumitrescu- CEO Publicis Romania, si antreprenori din IT si online, precum Marius Ghenea, Calin Fusu sau George Lemnaru.
“In noiembrie anul trecut, cand eram la boardul reunit al Institului Aspen (n.red. organizatie condusa de Walter Isaacson, autorul cartii Steve Jobs), am vorbit doua ore doar despre carte. La fel, cand m-am intors din America, am vazut 60-70 de oameni citind-o in avion. Nu am vazut niciodata atat de multi oameni citind aceeasi carte in avion”, a afirmat Mircea Geoana, presedintele Institului Aspen Romania.

El a adaugat ca romanii sunt foarte creativi si ca pregatirea lor este cea mai importanta resursa a tarii.

“Avem cei mai bine platiti IT-isti din zona Europei Centrale si de Est, dupa Polonia. Dar daca nu vom crea conditii pentru start-upurile pe care le incep ei va fi o chestiune pe care nu o vom putea folosi foarte mult”, a mai spus Geoana.

Pascariu: Trebuie sa fim studenti pana la ultima suflare

Pe de alta parte, Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Tiriac Bank, a spus despre biografia lui Steve Jobs ca nu este o carte despre tehnologie ori antreprenoriat, ci despre leadership, mai exact despre echipa, diversitate si educatie.

„Nu este nimic posibil fara echipa, ceea ce a realizat el este rezultatul unei echipe. Am citit despre diversitate, despre faptul ca astazi nu mai poti fi doar tehnolog, bancher sau editor. Este foarte importanta interdiciplinaritatea. Iar noi avem nevoie mai mult decat oricand de acest lucru. Si am citit despre educatie. Din pacate, constat si la mine in banca ca tanara generatie s-a oprit din citit. Si le spun ca ceea ce i-a adus aici nu ii va mentine si nu ii va duce inainte. Pentru ca ceea ce ne face sa mergem mai departe sunt cartile pe care le-am citit, oamenii cu care ne-am intalnim si deciziile pe care le-am luat. Iar deciziile sunt influentate de primele doua, de carti si oameni. Trebuie sa fim studenti pana ne dam ultima suflare”, a explicat Pascariu.

Marius Ghenea, fondatorul Fit Distribution, unul dintre cei mai mari jucatori pe piata locala de comert electronic, il considera pe Steve Jobs cel mai mare antreprenor al secolului. El crede ca geniul lui Jobs nu era dat neaparat de puterea sa de a inova, cat mai ales de cea de a reconstrui produse care existau deja, de a le promova si vinde foarte bine.

“Daca Steve Jobs era la Bucuresti nu avea nicio sansa. Ar fi ajuns ca noi asa. Noi nu avem o problema de idei, ci de finantare, de marimea pietei”, a afirmat Calin Fusu, antreprenorul care a pus bazele Neogen, companie care detine printre altele site-ul de recrutare Bestjobs si cel de reduceri Zumzi. El ii sfatuieste pe tinerii care vor sa puna bazele unui start-up sa mearga in Silicon Valley, inima IT-ului mondial.

Insa George Lemnaru, cofondator al jocului international de strategie politica, economica si militara eRepublik, nu este de acord cu acest lucru, el considerand ca oportunitatile pe care le ofera Romania acum antreprenorilor sunt mult mai mari decat cele din America anilor 70-80.

“Romania de acum ofera mult mai mult decat America in urma cu 40 de ani. Noi avem acum internet. Steve Jobs a mers pana in India, a calatorit foarte mult pentru a-si da seama ca diferenta dintre produse nu vine din datele tehnice, ci din experienta utilizatorului".

Ce le-a spus romanilor Walter Isaacson, autorul cartii Steve Jobs

In ultimii 25 de ani am vazut ca tehnologia s-a concentrat pe zona de inginerie, insa acum vezi cum creativitate reala vine din combinarea dintre tehnologie si dorintele oamenilor. Steve Jobs a facut primul acest lucru. Acum este vorba mai mult despre continut, despre lucrurile creative pe care le faci cu tehnologia. Cred ca mergem de la o lume in care inginerii faceau singuri totul la o lume in care este nevoie de o imbinare intre artisti si ingineri.

Vezi intregul mesaj al lui Isaacson si citeste articolul Biografia lui Steve Jobs: O muscatura din viata unui antreprenor creativ.

Fotografii, de Mircea Dragos, fotografii-profesionale.ro.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri