HTC, unul din cei mai mari producatori de smartphone-uri din lume, a vandut jumatate din partea detinuta in cadrul companiei Beats, cu care se asociase in luna august a anului trecut, pentru 150 milioane de dolari, relateaza presa internationala.
Taiwanezii au cumparat in urma cu un an 50,1% din Beats Electronics, companie fondata de rapper-ul american si producatorul de muzica Dr. Dre, ca urmare a eforturilor grupului de a-si personaliza telefoanele intarind imaginea de brand in lupta cu competitorii directi.

HTC a anuntat ca a vandut 25% din actiuni pentru 150 milioane dolari, dar sustin ca vor continua sa lucreze cu producatorul de echipamente audio.

“Reducerea participatiei la 25,57% este un semnal ca HTC se apropie de separarea de producatorul de echipamente audio Beats. Este posibil sa nu fi existat o sinergie intre cele doua companii de la inceput”, sustine un raport al Morgan Stanley, citat de Reuters.

HTC ramane in continuare cel mai mare detinator al actiunilor Beats cu o cota de 25,1%, restul fiind detinute de catre ceilalti actionari ai grupului.

Cateva din cele mai noi telefoane mobile inteligente lansate in ultimele luni beneficiaza de echipamente audio (casti/difuzoare) de la Beats, printre care si seria HTC One cu modelele One X, One S si One V.

Dupa anuntul companiei taiwaneze, actiunile HTC au scazut cu 4%.

Foto: captura technobuffalo.com


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri