RCS&RDS, cel mai mare operator de internet si televiziune de pe piata locala, a cumparat Cobalt IT, companie bucuresteana cu afaceri de 3,2 milioane de euro anul trecut si care detine brandul telecom iLink, conform unui anunt de pe pagina de internet a iLink.
Cobalt IT a inregistrat anul trecut pierderi nete de circa 3,1 milioane de euro si un numar mediu de 200 de angajati, conform Ministerului de Finante. Pe de alta parte, compania avea datorii de 25,3 milioane de euro in 2011.

„Va aducem la cunostinta ca reteaua si intregul fond de comert al societatii COBALT IT SRL (iLink) aferent activitatii de comunicatii au fost dobandite de societatea RCS & RDS. Astfel, incepand cu data de 19 Septembrie 2012, societatea RCS & RDS S.A. va va furniza serviciul de acces la Internet. Contractul pe care il aveti incheiat cu societatea Cobalt IT S.R.L. (iLink) va fi preluat de societatea RCS & RDS, care dobandeste toate drepturile si isi asuma obligatiile contractuale”, afirma oficialii Cobalt IT pe site-ul iLink.ro.

Cobalt IT are atat clienti de rezidentiali cat si de business pentru care ofera servicii de internet, telefonie, webTV, servicii de e-mail si hosting, service pentru calculatoare, transport de date.

Operatorul a fost lansat in 2006, iar pana sa fie cumparat de catre RCS&RDS a fost detinut de Belledune Holdings Limited.

Cititi mai jos intregul mesaj al Cobalt IT, compania care detine brandul de telecom iLink.

“ In urma parteneriatului incheiat intre furnizorul dvs. de servicii de telecomunicatii COBALT IT S.R.L. (iLink) si compania lider de piata pentru serviciile de internet din Romania, RCS & RDS S.A., serviciile de care beneficiati sunt furnizate acum de catre RCS & RDS.

Va aducem la cunostinta ca reteaua si intregul fond de comert al societatii COBALT IT SRL (iLink) aferent activitatii de comunicatii au fost dobandite de societatea RCS & RDS. Astfel, incepand cu data de 19 Septembrie 2012, societatea RCS & RDS S.A. va va furniza serviciul de acces la Internet. Contractul pe care il aveti incheiat cu societatea Cobalt IT S.R.L. (iLink) va fi preluat de societatea RCS & RDS, care dobandeste toate drepturile si isi asuma obligatiile contractuale.

RCS & RDS, unul dintre cei mai importanti operatori de pe piata telecomunicatiilor din Romania, va poate furniza o gama larga de servicii: internet, televiziune prin cablu si satelit, telefonie fixa, telefonie mobila si alte servicii. Va garantam ca raportul calitate-pret este in mod clar in favoarea dumneavoastra si ca serviciile furnizate de societatea RCS & RDS vor avea cel putin aceeasi calitate. Reprezentantii comerciali ai RCS & RDS va vor contacta in curand pentru a va oferi gama completa a serviciilor societatii.

Totodata, incepand cu aceasta data, contravaloarea serviciilor prestate de catre COBALT IT S.R.L. anterior preluarii, va putea fi achitata in mod valabil numai catre RCS & RDS, in oricare dintre casieriile iLink si punctele de prezenta RCS & RDS”.

Datorii de aproape 880 milioane de euro pentru RCS&RDS

RCS&RDS este cel mai mare operator de televiziune si internet de pe piata locala, cu afaceri de 478,7 milioane de euro si pierderi nete de 2,9 milioane de euro in 2011. De altfel si RCS&RDS avea anul trecut datorii totale de 876,6 milioane de euro.

Compania a rapotat un numar mediu de angajati de 6910 oameni in 2011.

Despre aceasta tranzacti
e a scris pentru prima data Ziarul Financiar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri