Google, cel mai mare motor online de cautare din lume, lucreaza in prezent la dezvoltarea primului laptop cu functie touchscreen care va rula sistemul de operare Chrome OS si pe care isi propune sa il puna in vanzare spre finalul acestui an, potrivit informatiilor publicate de Wall Street Journal.
Prin lansarea viitorului dispozitiv, gigantul american isi propune sa atace un segment dominat in prezent de compania americana Microsoft, cel mai mare producator de software din lume.

Ceea ce este surprinzator, tine de posibilitatea ca dispozitivele echipate cu sistemul de operare Chrome sa concureze in mod direct sau indirect cu device-urile Android dezvoltate tot de Google.

Atat Chrome cat si Android au la baza sistemul de operare Linux, dar Google nu vede niciun fel de problema ca cele doua platforme sa rivalizeze, existand posibilitatea ca serviciile sa creasca si mai mult notorietatea companiei americane.

Inca nu se cunosc cu exactitate momentul in care Google va lansa gama de laptop-uri cu touchscreen si nici ce echipare vor avea.

Samsung Electronics, una dintre companiile cu care Google a avut o lunga colaborare in special pe segmentul de mobilitate, a mai lucrat impreuna cu gigantul american si la dezvoltarea laptop-urilor bazate pe sistemul de operare Chrome OS.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri