Stuart Evers, seful operatorului telecom Euroweb, considera concurenta din Romania ca fiind “acerba si nebuna”, urmand ca anul 2013 sa fie chiar mai greu decat precedentii. Criza economica persista si acest lucru se va resimti la nivel macro, considera el.
“Anul trecut am avut Grecia, acum Cipru. Daca va avea si Spania probleme majore, lucrurile se vor inrautati simtitor. Pentru fiecare miliard oferit in ajutor de Uniune acestor tari, celelalte rateaza oportunitati”, considera seful Euroweb, companie cu venituri de 8,2 mil. euro in 2012.

Concurenta de pe piata locala este una acerba, preturile fiind extrem de reduse. Jucatorii din piata sunt afectati de proiectul NetCity care presupune impamantarea cablurilor – ducand la cresterea costurilor pentru operatori. “Solutia jucatorilor din piata nu este reducerea si mai mult a preturilor, pentru ca, in timp, vor pierde. Solutia este cresterea calitatii serviciilor oferite, a consultantei”, subliniaza Evers.

Pericolul cel mare este ca, urmare a costurilor in crestere pe care trebuie sa le suporte operatorii si a preturilor mici, nimeni sa nu mai vrea sa investeasca in noi tehnologii. Acest lucru urmeaza sa se resimta peste mai multi ani. Sa nu uitam ca telecomul este unul dintre principalele motoare ale economiei”, avertizeaza seful Euroweb.

Per total, proiectul NetCity este bun, insa putea fi gandit mai profund, astfel incat sa nu afecteze investitiile viitoare, mai spune Stuart Evers.

Compania estimeaza o crestere a afacerilor de circa 6-10% anul acesta, pana la circa 9 mil. euro. Euroweb are in prezent 85 de angajati, urmand sa creasca numarul acestora cu circa 10% anul acesta. “Angajam oameni pe suport tehnic, vanzari, customer care”.

Compania a relansat site-ul introducand de asemenea un camp prin care clientii pot lua contact direct cu suportul tehnic al companiei. Acest lucru va duce la eficientizarea operatiunilor prin deplasari mai putine la sediile clientilor. Euroweb va investi anul acesta circa 12 mil. euro in retea (1,5 mil. euro), flota de masini (cateva sute de mii de euro) si proiecte speciale.

Printre concurentii Euroweb se numara Romtelecom, prin divizia dedicata de wholesale, GTS Telecom si Prime Telecom.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri