Pe masura ce apar tot multe atacuri cibernetice asupra companiilor ori institutiilor de stat, nu mai este nimic rusinos daca managerii organizatiilor recunosc ca anumite date confidentale au fost furate, in schimb este jenant daca acestia nu isi dau seama ca li s-a intamplat acest lucru, a declarat Art Coviello, directorul general al RSA, divizia de securitate a companiei de stocare de date EMC, in cadrul evenimentului EMC World care a avut loc de curand in orasul american Las Vegas.
El a adaugat ca cea mai mai mare problema pentru specialistii in securitate este “suprafata” tot mai mare care poate fi atacata.

„Clientii sunt nervosi si confuzi in legatura cu situatia actuala. Dar se intampla astfel pentru ca nu avem o buna intelegere a securitatii. Suprafata atacabila a crescut tot mai mult. De exemplu, daca in 2007, anul in care a fost lansat iPhone, oamenii generau ¼ zettabytes de informatii, anul trecut au fost generati 2,8 zettabytes, iar in 2020, cantitatea de date va fi intre 40 si 60 de zettabytes. Va fi o oportunitate mare de a ataca aceste date”, a explicat Coviello.

Pentru a va da seama mai bine ce inseamna 40 de zettabytes (ori 40 de trilioane de gigabytes), ganditi-va ca daca acestea ar fi salvate pe discuri Blue-ray, greutatea lor ar fi aceeasi cu a 424 portavioane Nimitz (aproximativ100 de tone fiecare), conform unui studiu IDC realizat pentru EMC.

“Am trecut de la aparitia smartphone-urilor in 2007, la o ubicuitate a acestora in prezent si vom ajunge la „internetul lucrurilor” (internet of things) in 2020. Vor fi peste 200 de miliarde de dispozitive conectate la internet. Daca in 2007 ne confruntam cu atacuri complexe intruzive, acum sunt inovatoare, atacuri care ies din tipar, dar in 2010 vor fi distrugatoare. Managerii de companii trebuie sa inteleaga cine i-ar putea ataca si in ce fel. Actual model de business era unul reactiv, in care companiile reactioneaza dupa ce au fost atacate. Noul model, spre care ar trebui sa ne indreptam cat mai repede, este unul condus de inteligenta, care sa se bazeze pe intelegerea amenintarilor”, a adaugat managerul.

In prezent, bugetele pentru securitate IT sunt impartite astfel: 80% pentru preventie,15% pentru monitorizare si 5% pentru a reactiona post atact.

„Ar trebui sa fie 34% pentru preventie, 33% pentru monitorizare si 33% pentru reactie. Printre barierele care apar in fata schimbarii sunt inertia pe care managerii o au in a cheltui bugetele, criza personalului specializat cu care se vor confrunta chiar si companiile mari si gradul de maturitate tehnologica a celor din companii”, a afirmat Art Coviello.

Sursa foto: http://newsblog.emc.co.uk/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri