Linia de dispozitive mobile detinuta de Apple, printre care se numara iPhone si iPad, a intrat in cursa pentru castigarea unei “piete” a carei contracte se pot ridica la milioane de dolari.
Alaturi de canadienii de la BlackBerry si sud-coreenii de la Samsung, Apple s-a inscris in lupta pentru castigarea unor contracte de milioane de dolari cu Pentagonul, pentru livrarea de dispozitive mobile destinate retelei Departamentului de Aparare al SUA, scrie The Guardian.

La inceputul lunii mai, Z10, smartphone-ul lansat de BlackBerry in luna ianuarie, dar si tableta PlayBook a aceluiasi producator au intrunit cerintele Pentagonului, in timp ce versiunea “Knox” a sistemului de operare Android, care va fi disponibila in a doua parte a anului pe terminalele Galaxy S4 de la Samsung, a primit de asemenea aprobarea bazei militare.

Pentagonul vrea sa achizitioneze in acest an peste opt milioane de echipamente mobile pentru dezvoltarea intregii sale retele.

Pentru Apple, care pana la lansarea primului iPhone nu a avut o vizibilitate foarte mare in cadrul companiilor, intelegerea cu Pentagonul poate aduce o schimbare radicala de strategie, facand orientarea spre mediul corporatist un segment important de crestere a vanzarilor.

Chiar si asa, dispozitivele pe care Pentagonul le va achizitiona vor fi diferite de cele care sunt disponibile consumatorilor obisnuiti, in special in ceea ce priveste software-ul, fiind special optimizate cerintelor militare si de aparare ale SUA.

Pentagonul este sediul central al Departamentului (ministerului) Apararii, fiind una dintre cele mai mari cladiri de birouri din lume. Aproximativ 23.000 de angajati, cadre militare si civili, contribuie la planificare si executia planurilor de aparare ale SUA.

Sursa foto: captura www.defense.gov

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri