Parteneriatul arata interesul Boeing, al doilea mare contractor al Statelor Unite in domeniul apararii, pentru dezvoltarea de software, pe fondul declinului vanzarilor de echipamente militare, provocat de reducerea bugetului Pentagonului. BlackBerry castiga la randul sau o noua solutie prin care isi poate pastra contractele cu guvernul, in conditiile scaderii vanzarilor comerciale.

"Suntem incantati sa anuntam ca Boeing colaboreaza cu BlackBerry pentru a oferi o solutie mobila sigura pentru dispozitivile cu sistem Android care utilizeaza platforma BES12", a declarat John Chen, presedinte si director general al BlackBerry.

Boeing a testat smartphone-ul securizat Boeing Black cu softul BES pentru servere destinate companiilor, care permite marilor corporatii si departamentelor guvernamentale sa urmareasca telefoanele angajatilor. Serverul este compatibil ca telefoanele care functioneaza cu Android, precum si cui cu aparatele iPhone ale Apple.

Citeste si:

De la preluarea conducerii BlackBerry, Chen s-a concentrat pe furnizarea de software si sisteme de securitate pentru guverne si companii, introducand in acelasi timp noi telefoane destinate clientilor business, precum Passpor si Classic, lansate in aceasta saptamana.

Sursa foto: BlackBerry, Shutterstock.com