BlackBerry, candva cel mai popular telefon in randul companiilor, producatorul canadian care aproape a disparut de pe scena marilor producatori de telefoane mobile, odata cu aparitia pe piata a smartphone-urilor, este recunoscut in topul celor mai inovative 100 de companii din lume de catre Thomson Reuters in 2014.

“Termenul de invovatie a devenit extrem de utilizat in ultima perioada, iar acest lucru poate scapa din vedere ce inseamna pana la urma cu adevarat ce inseamna sa inovezi. Focusandu-ne exclusiv pe o analiza cantitativa a business-urilor globale, am identificat nu doar companii care inventeaza cel mai mult ci si cat de puternic isi protejeaza inventiile”, a declarat Basil Moftah, presedinte al Thomson Reuters IP & Science.

Chiar si asa, un loc 13 pentru BlackBerry pare totusi cam exagerat, avand in vedere declinul suferit de producatorul canadian de echipamente de telefonie, companie care in prezent detine mai putin de 1% din piata, pe fondul evolutiei spectaculoase de care s-au bucurat dispozitivele Apple, dar si cele echipate cu sistemul de operare Android, dezvoltat de Google.

In Statele Unite, printre companiile de tehnologie se numara si Xilinx, Google, Apple, precum si AT&T, Oracle si Microsoft, in timp ce Japonia, care domina topul cu 39 de companii, include Tokyo Electron, Hitachi, Canon. In topul organizat de catre Thomson Reuters, BlackBerry ocupa locul 13, compania situandu-se intre nemtii de la BASF (ind. chimica) si Boeing (industria aerospatiala). Daca topul este dominat de catre firme din Japonia, lista primelor 10 companii inovative la nivel global este dominata de catre americani, urmati de japonezi si francezi.

Lista celor mai inovative 10 companii:

1. 3M – industria chimica (SUA)
2. ABB – industrie (Elvetia)
3. Abbot Laboratories – industria farmaceutica (SUA)
4. Advanced Micro Devices (AMD) – IT (SUA)
5. Aisin Seiki – industria automotive (Japonia)
6. Alcatel-Lucent – telecomunicatii (Franta)
7. Altera – IT (SUA)
8. Apple – IT/telecomunicatii (SUA)
9. Arkema – industria chimica (Franta)
10. Asahi Glass – industrial (Japonia)

VEZI si Topul celor mai inovatoare companii, realizat de Boston Consulting Group.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri