China detine “munti de date” referitoare la o serie de atacuri cibernetice venite din partea SUA, sustin oficiali de top in domeniul securitatii informatice pe Internet, care nu acuza Washingtonul de rea intentie, ci sugereaza autoritatilor din Statele Unite sa lupte si sa coopereze impotriva hackerilor americani, noteaza Reuters.
Seful securitatii pe Internet din China s-a plans ca oficialii de la Washington s-au folosit de puterea presei pentru a creste temerea legata de securitatea cibernetica.
“Detinem munti de date care fac referire la atacuri cibernetice venite din SUA catre noi, asta daca am fi vrut sa acuzam Statele Unite, dar nu credem ca aceasta este solutia pentru a rezolva problema principala. In unele cazuri s-ar fi putut lua masuri, dar guvernul american nu a discutat cu noi”, a declarat un oficial chinez, director al unei institutii care monitorizeaza activitatea traficului pe Internet.
Autoritatea in cauza a identificat in primele 4 luni ale acestui an 32 de cazuri de tentative de spargere a securitatii calculatoarelor din China. Aceasta a mai precizat intr-un raport saptamanal ca dintr-un numar de peste 4.000 de servere situate in SUA au fost “sparte” circa 3 milioane de calculatoare in China.
Securitatea cibernetica este una dintre principalele griji ale guvernului american, fiind deja pe agenda de discutii pe care presedintele american Barack Obama le va avea cu omologul sau chinez Xi Jinping, in cadrul unei intalniri care va avea loc in California in cursul zilelor de 6 si 7 iunie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri