HTC One, modelul de varf lansat de compania taiwaneza HTC la inceputul acestui an s-a vandut bine pana acum, in ciuda problemelor cu stocurile de produse, devenind in scurt timp un best-seller al anului.Dar acest lucru s-a intamplat pana la aparitia pe piata a principalului contracandidat: Samsung Galaxy S4.
Dupa ce in primele doua trimestre ale anului vanzarile modelului au mers bine, reusind ca numai in T2 sa comercializeze circa 3,5 milioane de unitati, compania australiana de cercetare Macquerie Securities estimeaza ca in al treilea trimestru al anului vanzarile varfului de gama ar putea sa cunoasca o scadere de pana la 40%, scrie GSMArena.com.
Un astfel de scenariu ar fi cumplit pentru grupul taiwanez, care oricum se afla intr-o situatie dificila pe piata, modelul “One” reprezentand aproximativ 40% din vanzarile totale ale unitatilor comercializate de taiwanezi pe piata si aproape 60% din veniturile realizate in acest an.
In intervalul iulie-septembrie aferent trimestrului al treilea, analistii australieni estimeaza o scadere a vanzarilor modelului “One” cu 40%, la cel mult 700.000 de unitati pe luna.
Analistii de pe Wall Street sunt ceva mai rezervati, esimand o stagnare a vanzarilor de la un trimestru la celalalt.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri