Piata de televiziune din Ungaria este dominata de UPC, compania care avea la finalul lui iunie peste 881.000 de utilizatori, detinand astfel o cota de 26,4% dintr-un domeniu estimat la 3,33 milioane de abonati, potrivit datelor National Communications Authority (NCA), arbitrul telecom maghiar.
Principalii competitori ai UPC pe piata ungara sunt si concurentii companiei in Romania: Digi, brand detinut de RCS&RDS, si T-Home, companie detinuta de germanii de la Deutsche Telekom care controleaza si Romtelecom- al doilea jucator in domeniu la nivel local.

In timp ce UPC este de ani de zile liderul pietei ungare de televiziune, T-Home si Digi sunt mereu la o diferenta foarta mica si, astfel, de la luna la luna se poata intampla ca acestia sa ocupe locuri diferite in top.

In Ungaria, cei mai mari 11 operatori de televiziune, care inseamna 88% din piata, aveau 2.961.875 de clienti la finalul lui iunie anul acesta.

Pe de alta parte, autoritatea de reglementare din Ungaria (National Communications Authority) estimeaza ca intreaga piata este de 3.331.000 de utilizatori. Diferenta dintre cele doua cifre consta in faptul ca totalul de 2,9 milioane de abonati se refera la datele furnizate autoritatii de catre cei mai mari 11 jucatori in domeniu, in timp ce suma de 3,3 milioane de clienti este o estimare a NCA.

Astfel se explica si diferenta dintre cei 881.100 de abonati de televiziune din raportul UPC si cei 754.200 din raportul National Communications Authority.

Din piata totala de 3,33 milioane de utilizatori de TV, UPC detine 26,4%, T-Home controleaza 23,5%, iar Digi- 23%, potrivit NCA.

Pascu si Solomon, managerii romani cu cele mai mari functii in telecomul international

Severina Pascu, cea care conduce din 2011 UPC Romania, al treilea jucator de pe piata locala de televiziune, va prelua de la 15 august si managementul operatiunilor din Ungaria ale companiei.

Ea va coordona astfel doua tari care au un business total cu venituri de circa 392 de milioane de dolari anul trecut. De asemenea, cele doua companii aveau in urma cu trei luni in jur de 2,19 milioane de clienti.

Severina Pascu este singurul CEO femeie la conducerea unei mari companii de telecomunicatii din Romania. Totodata ea este singurul manager local care a fost promovat CEO al unui operator important de telecom intr-o alta tara.

Un alt CEO femeie care a fost la conducerea unui operator telecom pe piata locala este Liliana Solomon, fost director general al Vodafone Romania, care a fost promovata anul trecut director financiar pentru regiunea Europa in cadrul grupului britanic de telecomunicatii Vodafone.

Severina Pascu si Liliana Solomon sunt managerii romani care detin cele mai importante functii in telecom la nivel international.

Nota: Datele despre numarul de clienti din cele doua tabele se refera la situatia de la 30 iunie 2013.
Doar informatiile despre veniturile UPC Romania si UPC Ungaria se refera la intreg anul 2012.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri