Directorii producatorului canadian de smartphone-uri BlackBerry au cheltuit mai multe milioane de dolari pentru achizitia unui avion in acest an, cu numai cateva luni inainte sa anunte un program masiv de concedieri si pierderi de aproape 1 miliard de dolari, potrivit Mediafax, care citeaza Financial Times.

Compania a cumparat second-hand un avion Bombardier Global Express, care de obicei costa peste 20 de milioane de dolari, pentru a inlocui doua aeronave mai vechi. Masura a fost descrisa ca o reducere de costuri.
Avionul a fost livrat in iulie, in trimestrul al doilea al anului fiscal. BlackBerry a anuntat vineri o pierdere operationala de 950-995 milioane de dolari, in mare parte din cauza telefoanelor nevandute aflate in stoc.
O restructurare, determinata de rezultatele slabe ale companiei, va include concedierea a 4.500 de angajati, 40% din personal.
De asemenea, programul de reducere a costurilor va include si vanzarea aeronavelor detinute de companie, inclusiv a celui cumparat anul acesta.
Momentul inoportun al achizitiei avionului ridica noi semne de intrebare privind procesul de luare a deciziilor in ultimii ani la producatorul de smartphone-uri.
BlackBerry a anuntat in august formarea unei comisii speciale pentru analiza optiunilor strategice ale companiei, inclusiv vanzarea.
Board-ul vrea o vanzare rapida, care ar putea fi incheiata chiar de la inceputul lunii noiembrie, au afirmat surse apropiate situatiei pentru Wall Street Journal. Formrea comisiei speciale a fost vazuta de analisti si investitori ca o recunoastere a faptului ca reducerile de personal si noua linie de telefoane nu au ajutat BlackBerry sa faca fata concurentilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri