InfoTouch Systems, companie infiintata in anul 2004 ca si dezvoltator si integrator de produse electronice, care de anul trecut a inceput comercializarea de tablete si care tinteste in acest an afaceri de circa 750.000 de euro, se confrunta cu o problema despre care nu s-a ferit sa o faca publica, si anume prezenta in marile lanturi de magazine, atat retail traditional cat si prezenta in magazinele virtuale ale marilor retaileri online din tara.

Reprezentantii companiei sustin ca sunt sistematic refuzati de marii retaileri din Romania si ca le este foarte dificil sa isi comercializeze produsele pe o piata considerata deja supra-saturata.
„Vindem in special in mediul online, mai ales pe propriul site. Suntem prezenti si pe PC Fun sau PC Garage. Am incercat sa incheiem acorduri de distributie cu NOD si cu eMag, dar am fost sistematic refuzati. Suntem acum in negocieri pentru a vinde accesorii. Piata este deja supra-aglomerata de producatori de tablete si loc din pacate nu mai exista. Nu doar in retailul online ne-am lovit de refuzuri, ci si in retailul traditional, unde Altex, Carrefour si alti mari jucatori nici macar nu ne-au bagat in seama”, a declarat Sorin Badoiu (foto), CEO al InfoTouch Systems.
El a subliniat ca marile hypermarketuri si magazine de electronice specializate „nu mai au loc pe rafturi si pentru alte produse”.
Badoiu a precizat ca in ultimul an Infotouch a reusit sa comercializeze peste 10.000 de tablete iTab si ca pana la finalul acestui an spera sa dubleze numarul de vanzari, ca urmare a promotiilor din perioada Sarbatorilor de Craciun si a campaniilor promotionale care vor urma cu ocazia Black Friday.
„Estimam ca vom reusi sa vindem pana la finalul anului calendaristic circa 20.000 de tablete iTab. Vanzarile din preajma Black Friday si a Sarbatorilor de Craciun vor contribui serios la acest target”, a mai spus CEO-ul InfoTouch Systems.
Conform datelor companiei, in prezent comercializarea de tablete in business-ul InfoTouch ocupa o pondere de peste 50%, urmata fiind de echipamentele tip InfoChiosc si de accesorii.
Compania a lansat pe piata, in cadrul unui eveniment de presa, prima sa tableta de 10 inch echipata cu un procesor quad core, un dispozitivde la care asteapta vanzari de peste 3.000 de unitati.

InfoTouch iTab Raptor 10 este o tableta de 10 inch, cu rezolutie de 1280x800px, echipata cu un procesor quad-core de ultima generatie, dispune de o memorie RAM de 1GB, un spatiu de stocare de 16GB si o baterie de 7.200 mAh, care, potrivit producatorului ofera o autonomie de pana la 10 ore in redare a continutului video Full HD.

Tableta ruleaza sistemul de operare Android 4.2.2 Jelly Bean si va fi disponibila incepand cu data de 26 septembrie, la pretul de 999 lei.
Compania si-a propus ca in acest an sa lanseze pe piata si primul smartphone sub brand propriu, un phablet de 5,5 inch, care va fi prezentat pe piata la finalul acestui an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri