Grupul sud-coreean Samsung a anuntat, vineri, ca se asteapta la profit operational record pentru pentru trimestrul al treilea, insa estimarea producatorului de electronice indica o incetinire a cresterii castigurilor, in contextul saturarii pietei smartphone, potrivit Wall Street Journal.

Samsung, cel mai mare producator de smarphone-uri din lume, se asteapta la un profit operational de 9.900-10.300 de woni (9,2-9,6 miliarde de dolari) pentru perioada iulie-septembrie. Grupul a raportat un profit operatiuonal record de 9.500 miliarde de woni in trimestrul al doilea.

Estimarea inaintata de grup reprezinta o crestere de 23-28% fata de perioada similara a anului trecut, dar o incetinire fata de avansul anual de 47,5% inregistrat in trimestrul al doilea. Samsung obtine doua treimi din profitul operational din afacerea de telefonie mobila.

Vanzarile s-ar putea situa la 58.000-60.000 de miliarde de woni, in urcare cu 11-15% comparativ cu trimestrul al treilea al anului anterior.

Samsung si Apple controleaza o mare parte din piata smartphone-urilor scumpe, dar concurenta este in crestere, scrie Wall Street Journal citat de Mediafax.

Analistii estimeaza ca Samsung a livrat in trimestrul al treilea 85-89 milioane de smartphone-uri. Grupul a avut in perioada respectiva o cota de piata la nivel global de 33,1%, in timp ce Apple a ocupat pozitia a doua, cu 13,6%, potrivit datelor firmei de cercetare Strategy Analytics. Samsung nu publica date referitoare la numarul de telefoane vandute.

Grupul va publica rezultate financiare la sfarsitul lunii octombrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri