Profitul Samsung Electronics a crescut cu 42% in primul trimestru, fata de aceeasi perioada a anului trecut, la nivelul record de 7.150 miliarde woni (6,4 miliarde dolari), sustinut de vanzarile solide de smartphone-uri Galaxy, care au compensat rezultatele mai slabe ale diviziei de televizoare, scrie Mediafax.
Analistii consultati de Bloomberg anticipau un profit net de 6.730 miliarde de woni.

Vanzarile grupului sud-coreean au avansat de la 45.300 miliarde de woni la 52.900 miliarde de woni (47,6 miliarde de dolari).

Cererea pentru smartphone-urile Samsung, inclusiv Galaxy S4, la vanzare de vineri in Coreea de Sud, dar si pentru telefoane mai ieftine destinate pietelor emergente, a sustinut rezultatele grupului.

"Samsung va avea rezultate si mai bune in urmatoarele trimestre, ceea ce ma face sa cred ca pe ansamblul anului va depasi castigul Apple. Pretul mediu de vanzare al smartphone-urilor ar putea cobori un pic, dupa ce companiile introduc telefoane mai ieftine", a declarat Heo Pil Seok, director general la Midas International Asset Management, fond de investitii cu active de circa 5,4 miliarde de dolari.

Apple a raportat in aceasta saptamana prima scadere din ultimul deceniu a profitului trimestrial. Profitul Apple in trimestrul al doiela al anului fiscal, intervalul ianuarie-martie, a inregistrat un declin de 18%, la 9,55 miliarde de dolari.

Samsung a raportat date preliminare privind profitul operational inca de la inceputul lunii aprilie.

Castigul operational a urcat in perioada analizata de la 5.690 miliarde de woni la 8.780 miliarde de woni, potrivit Samsung. La inceputul lunii, grupul estima un profit operational de 8.700 de miliarde de woni.

Potrivit unui situdiu al firmei de cercetare Strategy Analytics, livrarile de smartphone-uri Samsung au crescut cu 56% in primul trimestru, la 69,4 milioane de unitati, reprezentand circa o treime din piata mondiala de 210 milioane de unitati. iPhone al Apple a consemnat un avans de aproape 7%, la 37,4 milioane de unitati, cel mai lent de la lansarea gamei smartphone de catre compania americana.

Samsung a avertizat, vineri, ca s-ar putea confrunta cu o concurenta mai puternica pe piata globala.

"Am putea inregistra o concurenta mai acerba pe segmentul telefoanelor mobile, ca urmare a expansiunii pietei smartphone-urilor cu preturi medii si mici", a afirmat Robert Yi, vicepresedinte al Samsung.

Vanzarile Galaxy S4 le vor "depasi substantial" pe cele ale modelului precedent, S3, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele Samsung pentru divizia de comunicatii mobile, Kim Hyun Joon.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri