Samsung Electronics a estimat, vineri, un profit operational in crestere cu 72% in trimestrul al doilea, fata de aceeasi perioada a anului trecut, la un nou nivel record de 14.000 de miliarde de woni (12,11 miliarde dolari), peste asteptarile analistilor, de 13.100 miliarde de woni, transmite Reuters.

Recordul precedent a fost atins de Samsung in trimestrul trei din 2013, cand a obtinut un profit operational de 10.200 miliarde de woni, potrivit News.ro.

Veniturile au urcat cu 18%, la 60.000 de miliarde de woni (circa 48 miliarde dolari), in timp ce analistii anticipau venituri de 59.000 de miliarde de de woni.

Actiunile Samsung au fost tranzactionate joi aproape de un maxim de 2,4 milioane woni, investitorii asteptand un profit record in 2017, datorita cererii in crestere pentru cipuri destinate serverlor si smartphone-urilor complexe.

Samsung a anuntat marti ca va investi 18,6 miliarde de dolari pentru sustinerea pozitiei de lider a companiei pe piata cipurilor si ecranelor de generatie noua.

Compania nu a prezentat alte detalii referitoare la performantele din perioada aprilie-iunie, urmand sa publice noi informatii a sfarsitul lunii iulie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri