Ravinder Takkar, CEO al Vodafone Romania din martie 2014, considera ca ar putea duce Vodafone pe primul loc pe piata telecom locala, dar nu acesta este scopul declarat al companiei – “pot controla doar…ce pot controla! Rezultatul a ceea ce facem ne-ar putea duce pe primul loc dar nu pornesc de la aceasta idee”, spune el, intr-un scurt interviu acordat dupa inaugurarea unui nou centru de servicii IT in Bucuresti.

“Nu ma intereseaza ce fac concurentii, daca fuzioneaza sau nu. Cum conduc altii business-urile si cum si le optimizeaza sunt treburile lor. Eu sunt convins ca daca facem ceva bun, totul «se va potrivi» si putem ajunge pe primul loc”, mai spune el.

Desi nu este decat de putine luni in Romania si este inca in proces de familiarizare cu toate aspectele industriei – sau poate tocmai de aceea -, CEO-ul de origine indiana are o viziune destul de clara asupra pietei locale telecom si a diferentelor fata de alte state emergente.

“Romania este un stat mix din punct de vedere al dezvoltarii telecom-ului – sunt anumite regiuni, mai ales in zone urbane, unde este foarte dezvoltat, si altele unde inca nu se ridica la nivelul dorit. Cu alte cuvinte, exista, in ciuda concurentei foarte ridicate, oportunitati majore”.

Ravinder Takkar enumera prioritatile companiei pe piata locala – Internet pentru toti romanii – “vrem sa conectam cat mai multi romani la Internet, sa crestem productivitatea si sa oferim mijloace facile si sigure in acest sens”, sa sprijine mediul de business, un segment din punctul sa de vedere bine dezvoltat si sa creasca rata de penetrare a smartphone-urilor.

“Am «mostenit» o companie cu baze foarte solide si cu piloni bine infipti, un brand puternic. Anul acesta vom continua extinderea 4G si vom lansa mai multe solutii atat pentru business-uri mari cat si pentru antreprenori”, mai spune Ravinder, la prima sa aparitie in fata presei din Romania.

In final, el a tinut sa spuna ca a avut parte de o primire foarte calduroasa in Romania si ca “este o tara foarte frumoasa”.

Vodafone Romania a inregistrat 8.185.680 de clienti ai serviciilor mobile la 31 martie 2014, in crestere cu 104.390, fata de anul trecut. Veniturile din servicii pentru intregul an financiar 2013/2014 au fost de 703,7 de milioane de euro, in scadere cu 0,9% fata de anul trecut, in baza organica, in principal din cauza scaderii tarifelor de terminare.

Principalii concurenti ai operatorului pe piata locala sunt Orange, Cosmote, precum si Romtelecom, RCS&RDS si UPC.

Wall-Street.ro va va tine la curent cu noutatile industriei telecom prin stiri, analize si interviuri in exclusivitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri