Nelu Tătaru îl contrazice pe ministrul Economiei: Românii care vin din Grecia și Bulgaria nu scapă de izolare

Nelu Tătaru s-a arătat reticent cu privire la eliminarea perioadei de izolare de 14 zile, odată cu 15 iunie, pentru românii care se vor întoarce din vacanțele petrecute în Grecia și Bulgaria, asta deși măsura fusese anunțată la finalul lunii mai de către ministrul Economiei, Virgil Popescu.

"Gândiți-vă, dacă este acest risc, ce vor face cei care se vor întoarce în România, care stau în izolare? Noi judecăm la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență fiecare stat în parte. În măsura în care vedem că în acel stat are o rată de cazuri noi la mia de locuitori mică, gândim, prin reciprocitate, și atunci veți vedea și zborurile, să avem cu acele state anumite reguli în care să scoatem autoizolarea la întoarcere, dar încă nu este momentul. Analizăm în această perioadă. Veți vedea spre 15 iunie și deciziile luate", a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a mai precizat că în momentul acesta dacă cineva pleacă în vacanță în Grecia și Bulgaria, la întoarcere intră în izolare: "Da, avem acele 14 zile".

Citește articolul integral pe Digi24.

Cât va mai fi obligatorie purtarea măștii?

Nelu Tătaru a spus recent că purtarea măștii de protecție va rămâne obligatorie cât timp se vor mai înregistra noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, în condițiile cea mai importantă cale de trasmisie este prin aer. El spune că speră că va fi vorba de o lună sau două.

Citeste si:
Nelu Tătaru: Am creat un grup de lucru pentru lămurirea direcțiilor...
CCR: Carantina și izolarea nu...

"Atâta timp cât vom mai vedea că mai avem nr de cazuri noi, vom purta mască, ca minim gest de protecție. Rămânem la o cale de transmitere cea mai importantă: aerogenă", a declarat Nelu Tătaru.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Ludovic Orban îi roagă pe cetățeni să nu țină cont de deciziile CCR
Setari Cookie-uri